IM-Incasso

Incasso dienstverlening: hoe wij ons onderscheiden

Incasso kan door “Jan en Alleman” als dienstverlening worden aangeboden. Er is geen diploma of vergunning nodig om een incassobureau te starten. Het aanbod op de markt is dan ook groot. Maar hoe scheid je nu het kaf van het koren? Hoe kies je het juiste incassobureau?

IMNederland is sinds 1983 actief op de incassomarkt. Wij kennen de markt, de regels en de (on)mogelijkheden als geen ander en hebben onze dienstverlening daaraan aangepast.

Incasso met behoud van uw klant

U wilt uw geld vlot innen, maar tegelijkertijd uw klanten koesteren. IMNederland begrijpt hoe belangrijk het is om uw klanten met de juiste toon te benaderen.
Onze hoge incassoscore bewijst dat klantvriendelijke incassodienstverlening zich terugbetaalt.

Incasso: rente en kosten

De incassokosten, die wij bij uw klant in rekening brengen, berekenen wij volgens de Wet Incassokosten, tenzij u met uw (zakelijke) klant afwijkende afspraken heeft gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld middels uw Algemene Voorwaarden of een met uw klant afgesloten overeenkomst.

Wij brengen uw klant verder de wettelijke rente in rekening, tenzij u (bijvoorbeeld via uw Algemene Voorwaarden) een ander rentepercentage heeft afgesproken.

Incasso via moderne kanalen en media

Onze moderne incassosoftware maakt het mogelijk via alle moderne kanalen met uw klanten te communiceren. Een vriendelijk telefoontje of sms’je ter herinnering, een mail- of WhatsApp-bericht of een dwingende en aangetekende brief op de deurmat. Natuurlijk gebruiken onze incassospecialisten ook veelvuldig de “ouderwetse” telefoon om met uw klanten in contact te komen en tot afspraken te komen.

24 uur per dag online

Onze incassosoftware werkt 24/7 aan uw vorderingen. Ook ‘s-avonds en in het weekend wordt er contact gezocht met uw klanten. Door gebruik te maken van onze online portal kunnen uw klanten 24 uur per dag en 7 dagen in de week reageren op de incassovordering, een regeling treffen, een betalingsbelofte doen en natuurlijk ook gewoon direct betalen. De snel groeiende doelgroep die graag via internet acteert wordt dus ook bereikt en van alle gemakken voorzien.

Via ons online klantenportal kunnen onze klanten realtime met ons meekijken en de laatste stand van zaken raadplegen.

Incasso in het buitenland

Een aantal van onze incassospecialisten werken alleen maar met buitenlandse vorderingen. Zij spreken de taal en kennen het klappen van de incasso zweep in de landen om ons heen. Ons netwerk van agenten over de gehele wereld stelt ons in staat om al uw buitenlandse vorderingen uitstekend te behandelen.

Incasso: onze tarieven

Onze minnelijke incasso dienstverlening kost u meestal niets! Gratis dus! No cure no pay!

Incasso: meer informatie

Meer weten over IM-Incasso? Bel +31 341 56 88 00 of neem op een andere manier contact met ons op.